Yamaha MT-09 blir først ut med automatgir

Yamaha MT09 blir første modell med Yamahas nye automatgir Y-AMT.

PRESSEMELDING:

Nylig kunngjorde Yamaha at de kommer til i tilby automatgir til utvalgte modeller – nå slippes nyheten om at MT-09 blir den første. MT-09 har lenge vært en favoritt blant mc-entusiaster for sin kraft og allsidighet. Med tillegg av Y-AMT får førere nå muligheten til å oppleve en mer intuitiv og brukervennlig kjøreopplevelse, hvor fokuset kan ligge på kjøringen i stedet for tekniske detaljer.

  • Dette er en stor nyhet for alle som elsker å kjøre motorsykkel. Vi har valgt MT-09 som den første modellen til å introdusere Y-AMT fordi den allerede er kjent for sin allsidighet og ytelse. Med Y-AMT gir vi førere muligheten til å nyte hver tur uten å måtte tenke på å gire. Dette vil endre måten vi kjører på, sier Nikolaj Johansen, produktsjef hos Yamaha Motor Scandinavia.

Yamaha streber etter å skape en følelse av samspill mellom fører og maskin, noe de kaller Ji-Ki Kanno. Y-AMT tilbyr rask og presis giring med et knappetrykk, noe som lar føreren fokusere mer på kjøringen. Fingerstyrt giring gjør det lettere å holde balansen og kontrollen, spesielt i svinger. I tillegg kan man velge mellom manuell giring (MT) for en sportslig kjøreopplevelse eller helautomatisk giring (AT) med to forskjellige modes: D+ for sportslig kjøring og D for bykjøring og pendling. Ved å integrere denne teknologien oppnår Yamaha et nytt nivå av Ji-Ki Kanno, hvor hver del av kjøreopplevelsen er sømløst sammenkoblet og hver reaksjon kjennes naturlig og intuitiv.
Det er planlagt slippe flere modeller med denne teknologien i 2025.
For flere bilder og innblikk i teknologien – se galleri under

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser