World SBK: Toprak Razgatlioglu verdensmester på sin Rokit BMW M1000RR

Med flere seire enn alle andre tilsammen er det ingen tvil om at Toprak Razgatlioglu er en verdig mester i WSBK 2024

En drømmehelg med en eventyrlig slutt – det er slik ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team beskriver sesongfinalen i 2024 FIM Superbike World Championship (WorldSBK) på Jerez de la Frontera (ESP). Allerede på lørdag ble Toprak Razgatlioglu kronet til verdensmester med sin BMW M 1000 RR. I det andre hovedløpet på søndag feiret han sin 18. seier for sesongen, og fikk dermed flere seire enn alle andre til sammen! Lagkamerat Michael van der Mark (NED) gjorde drømmen om pallplass til virkelighet med en tredjeplass.
Razgatlioglu ankom Jerez de la Frontera med så stor poengledelse at andreplassen i lørdagens første løp var nok til å sikre verdensmesterskapet. Men han ville ha en ny seier. I søndagens Superpole-løp ble han nummer to igjen, men i det andre hovedløpet sto han på det øverste trinnet på pallennok en gang. Etter to sjetteplasser kom van der Mark på pallen i det siste løpet, hans andre pallplass etter seieren på Magny-Cours.
I 2024-sesongen sikret ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team totalt 19 seire og 10 pallplasser. I både team- og produsent-mesterskap endte de på andreplass, bak Ducati. Tittelen var også svaret på BMW’s drøm: Det var den aller første VM-tittelen i Superbike for den tyske fabrikken og hvis en skal dømme etter åretes sesong – Ikke den siste.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser