Vil bygge Nordens største motorsportanlegg på Hurum

Oslofjord Panoramic Racepark blir en rundt fem kilometer lang og oppvarmet helårsbane i kupert terreng, med mindre sløyfer og baner tilpasset de fleste typer motorsport fra lette go-karter til de tyngste klassene som f.eks. Formel 1. Ved banen blir det også opplæring i sikkerhet og trygg kjøring.

– Vi forstår selvfølgelig at miljø-og støyproblematikken er viktig for kommunen og de som bor i området. Men jeg kan forsikre at vi skal bidra til å finne løsninger som er gode og akseptable for alle parter, sier Erik Steen som er daglig leder for prosjektet.

Som eksempel på miljøtiltak viser han til at de planlegger å bruke energi fra et nærliggende gjenvinningsanlegg til oppvarming av banen og at de vurderer å bygge induksjonsplater i banelegemet slik at el-biler kan lades mens de kjører.


Follestad Næringspark, eid av Røyken Eiendom AS (REAS), ligger attraktivt og sentralt til på Hurumlandet, med flott utsikt over Oslofjorden. Nesten to millioner mennesker bor mindre enn 90 minutters kjøretur borte. Området ligger rett og slett i det logistikkmessige smørøyet og REAS har stor pågang av interessenter som ønsker å sikre seg lokaler og tomter i parken. Næringsparken har kort vei til E6, E18, Rv23, Vestfold, Drammen og Buskerud, Oslo og Akershus samt Oslofjordtunnelen mot Østfold.

– Jeg tror prosjektet vil gi Røyken kommune makroøkonomiske gevinster ved å styrke lokalt og regionalt næringsliv, trekke nye virksomheter til området og stimulere innflytting til kommunen, sier Ola Mæhlum i REAS. REAS har bistått kommunen med å forhandle fram intensjonsavtalen om å overdra tusen mål til prosjektet. Dette er betydelig mer enn det som er regulert til Follestad Næringspark i dag. Rundt 250 mål av området var allerede inne i kommunedelplanen og øremerket til motorsportsformål, før Oslofjord Panoramic Racepark kom inn i bildet.

Spektakulært
Oslofjord Panoramic Racepark blir et spektalulært senter for næring og opplevelser.
– Vi har tenkt å bygge Skandinavias mest spektakulære motorsportspark med fasiliteter som cafè, restaurant, hotell/konferansesenter og næringseiendom for tilknyttede bransjer, forteller Steen med entusiasme. Hotellet vil gi økt lønnsomhet for lokalt næringsliv, ved å trekke nye forretningsområder til området, f.eks. i form av konferanser og turisme.

Baneanlegget designes av Arkitektfirmaet Tilke (Herman Tilke) fra Tyskland, verdensleder innenfor banedesign. Banen skal holde «FIA Grade 2»-standard, som innebærer muligheten til å arrangere alle typer motorsportseventer og konkurranser. Beliggenhet og topografi muliggjør en motorsportsbane som vil bli spektakulær, både i skandinavisk, nordisk og europeisk sammenheng.

Muligheter for alle
Motorsportparken vil være attraktiv for hele familien, med tilbud til store og små, racing på bane, spa, lekeplasser med motorsport-tema for de minste, go-cart for de litt eldre og et mulig motorsportmuseum.

Oslo Panoramic Racepark vil sette opp garasjer hvor private og profesjonelle kan oppbevare sine motorkjøretøy. Selskapet vil også selv eie og drive en egen kjøretøyspark, slik at private og profesjonelle fører har muligheten til å leie kjøretøy for banekjøring. Selskapet vil også gjennom dette kunne tilby bedriftscuper for næringslivet og kunne arrangere eventer.

– Når vi får ja fra kommunen, begynner vi detaljplanleggingen av området og anlegget. De første planene kan presenteres første halvår 2010, og de første spadestikkene vil trolig bli gjort i 2011 en gang, avslutter Steen optimistisk.

Et gedigent luftslott eller grunn til innkjøp av champagne?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser