SPS AS har nå blitt ny distributør for Dunlop MC-dekk i Norge!
Frode Almås hadde sin private Honda CB900F til salgs på flere websider i Norge. Responsen var dårlig, men en e-post fra Mexico skapte håp om å få solgt unna 1982-modellen. Men det skulle vise seg å være vanskeligere enn som så å få solgt sykkelen.
– Jeg fikk jeg en e-post fra Mexico fra en fyr som utga seg for å være misjonær på stadig reise. Han viste stor interesse for min gamle Honda. Han spurte om bilder og pris i euro, og jeg svarte ham på e-post. Ikke mange dagene etterpå fikk jeg ny mail om at han ville kjøpe sykkelen, og skulle arrangere henting via en agent. Transport med skip var allerede i boks.
Jeg ble selvfølgelig glad for dette, og han skulle sende meg en sjekk med prisen for sykkelen og reisekostnadene. Når jeg hadde løst ut sjekken skulle agenten ha resten av beløpet for frakten av sykkelen. Det gikk en god stund, men ingen sjekk kom, jeg sendte han en ny mail, og «plutselig» måtte han spørre om alt på nytt ang. sykkelen, pris, adresse osv.
Han sa at han hadde vært syk i lengre tid, derfor hadde ingen sjekk blitt sendt. Jeg ga han alle opplysningene på nytt, men stusset litt over dette. Etter en lang stund kom det en sjekk til meg fra en bank i Frankrike. Jeg tok med meg sjekken til banken og spurte om de kunne sjekke om den var i orden. Etter en stund fikk jeg vite at sjekken var falsk, forteller han.
Banken hadde flere eksempler å vise til når det gjaldt utenlandske kjøpere som sendte falske sjekker. Mange hadde fått løst den inn og i ettertid fått smellen når det viste seg at sjekken var falsk. Da står du ansvarlig for at hele beløpet blir tilbakebetalt, og det er sure penger det, kommenterer han.
– Banken anbefalte meg og oppgi kontonummeret mitt til kjøperen, så kunne han sette pengene direkte på kontoen. Jeg sendte mail til han og sa at de ikke godtok sjekken, og ba han sette pengene på min konto. Det var han ikke interessert i, og kalte meg useriøs.
Jeg sendte svar om at sjekken var falsk, noe han selvfølgelig nektet for, så det ble ikke noe handel, noe jeg er glad for, forteller Frode Almås som gjennom Bike ønsker å advare andre motorsyklister om å undersøke sjekken ekstra nøye ved slike salg.
– Jeg fikk høre fra banken at det er jeg som er ansvarlig hvis sjekken er falsk og jeg har fått ut beløpet på sjekken.