Jobber Yamaha med elektrisk sportssykkel?

I fjor viste Yamaha frem den elektriske E-FV, men det kan virke som om de har planer om å satse større

Patentsøknader som er innlevert viser at Yamaha jobber med utviklingen av en elektrisk sportsmotorsykkel designet for høy ytelse og optimalisert batterikapasitet. Vi har tidligere sett flere ulike el-motorsykkelkonsepter fra Yamaha, blant annet konseptmodellene PES1 og PES2 som ble presentert mellom 2013 og 2015. I fjor viste Yamaha også frem den elektriske sportsmotorsykkelen E-FV.

Slik ser forslaget til ny el-sportssykkel ut under kåpen

Yamahas patentsøknad viser en elektrisk motorsykkel med klassisk chassisdesign som kombinerer en fagverksramme med svinggaffel. En nøkkelfunksjon i det nye designet er luftkjølingen av batteriene. Mens mange elektriske motorsykler med høy ytelse har væskekjølte systemer, velger Yamaha luftkjøling for å redusere vekt og kompleksitet. Styreelektronikken og batteristyringssystemet er plassert i den øvre delen av batteriet. Laderen er integrert under salen for å spare plass.

Komplett med kåpe tenker Yamaha seg at den nye el-sportssykkelen kan komme til å se ut som dette

Den nøyaktige ytelsen til den planlagte elektriske motorsykkelen er ikke oppgitt. Yamaha har allerede en egen avdeling for elektriske drivverk, med motorer fra 35 kW (47 hk) til 350 kW (476 hk). Med mange års erfaring og utvikling innen feltet, og med en rekke elektriske scootere på markedet er det sannsynligvis bare et tidsspørsmål før Yamaha tar spranget inn i markedet for større og sterkere e-motorsykler.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser