Går det mot maktskifte i WSBK?

Toprak Razgatioglu og M1000RR er uslåelige for tiden. Går det mot et maktskifte i WSBK?

Superbike har stått i skyggen av MotoGP lenge, men de som følger serien vet at det er action og racing på ekstremt høyt nivå. En annen ting som gjør serien attraktiv er at det kjøres med sykler som har basis i produksjonssykler – selv om de er trimmet så langt reglene tillater.
Akkurat som i MotoGP har det vært en tendens til merkedominans: Vi husker Ducati og Carl Fogarty, Kawasaki hadde en lang seiersrekke med Jonathan Rea. Ducati, som stilte med eks-MotoGP fører Alvaro Bautista, overtok stafettpinnen og sørget for at WSBK-tronen igjen ble plassert i Bologna.
BMW har liksom alltid vært til stede, men ikke helt der oppe. Med unntak av Marco Melandri, som for en del år siden hadde stålgrep på tittelen – helt til han følte seg så sikker at han krasjet seg bort fra den gjennom flere løp. Nå har det imidlertid kommet en tyrker som kjører BMWs M1000 RR. Toprak Razgatioglu har nå tatt 10 strake seire på rad, hvorav tre hat-trick, og etter alt å dømme går det mot den første tittelen for BMW-teamet. Toprak er til tider så overlegen at det kan virke litt kjedelig, men for en fører! Og det kan vel også være på sin plass å si: For en sykkel!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser