Pressemelding: Opplev fantastiske veier, ureist og nordisk mat inspirert av asiatiske smaker med et av landets beste kokke-team ved Skjolden hotell i sommer – dette er definitivt våren og sommerens reisemål.
Historien
Det sies at Skjolden fikk sitt første gjestgiversted i 1818, drevet av Rudolf Kramer. Siden gikk det gjennom flere hender før familien Galde eide og drev stedet fra rundt 1908 til 2013. Hotellet var i en periode eid av en investor, før Aslak og Siri Dalehaug tok over roret i 2015. I årene etter har hotellet gjennomgått en betydelig forvandling og renovering for å skape et tidsriktig og moderne preg.
Ta deg tid til å oppleve Luster innerst i Sognefjorten – en fantastisk reise gjennom Norge
Luster har utrolig mye å by på. Vi anbefaler at du har god tid når du besøker oss. På menyen kan du blant annet velge mellom brevandring i Jostedalen, utallige fjellturer, skiturer eller kortere familieturer. Det er ikke langt til nærmeste fiskevann eller fjordfiske. Ta en dukkert i den iskalde fjorden eller ett bad innendørs i hotellets badebasseng i Fjordstova.
Vertskaper Siri og Aslak Dalehaug har denne sommeren hentet inn et av landets beste og meriterte kokketeam med erfaring fra VM og OL for å glede reisende og hotellets gjester. Verstakapet gjør dermed Luster til et reisemål for bilister og motorsyklister som setter pris på ureist mat og flott norsk natur.
Kokketeamet består av:
Christoffer Greiner Fallet (sølvvinner fra VM og OL)
Thorvald Gabestad Nørsett (sous sjef)
Niaz Smestad (kokk)
Ole Jacob Bjønnum (kokk)
Tiril Faannessen (restaurantsjef, sølvvinner fra NM i servitørfag i 2024)
Nore E Martinesen (kokk)
Telemarkingen, Christoffer Greiner Fallet, startet sin karriere på et lite kunstnerhotell, Nutheim, i hjembygda Flatdal. Han har tidligere jobbet på Vaaghals og CODE, hvor han også hadde læretiden sin under Christer Rødseth. Det siste året har han jobbet på Feinschmecker under ledelse av Lars Erik Underthun. Gjennom sesongen 2025 vil Christoffer med sitt team levere gastronomiske overraskelser, flotte matopplevelser og fine dining til restuaranten med utsikt over Sognefjorden, alacarte til hotellets andre restaurant og snack til barens gjester. Alt tuftet på ureiste råvarer fra leverandører du kan se fra hotellets restaurant. Kjøreturen til Skjolden er en oplevelse i seg selv og er med dette et av våren og sommerens åpenbare reisemål for både grupper, klubber, familier og enkeltreisende.
Besøk gjerne nettsiden og/eller Instagram/Facebook side for mere informasjon og booking.
Velkommen til alle reisende på to eller fire hjul